ΤΑ
ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΠΝΙΟΥΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020


Στις 21 Μαρτίου 2020, παγκόσμια ημέρα ποίησης, κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Αλέξη Δάρα "Νέα Πράξη Θαυμάτων" από τις εκδόσεις "24 Γράμματα". Γεμάτη θαύματα, που ξεκινούν ήδη από το εξώφυλλο που κοσμείται από ένα στερεόγραμμα, όπου μπορεί κανείς να δει μια τρισδιάστατη εικόνα αν το κοιτάξει με τον κατάλληλο τρόπο. Με εισαγωγή, ένα από τα τελευταία κείμενα που έγραψε, ειδικά για το βιβλίο, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ πριν μας αποχαιρετήσει. Η συλλογή διαρθρώνεται σε τρεις οργανικά δεμένες ενότητες: Ι. Πείραμα μέσα στο πείραμα, ΙΙ. Στις αμμουδιές του χρόνου, ΙΙΙ. Τα καθέκαστα.
Τα ποιήματα της συλλογής αξιοποιούν ολόκληρη την παλέτα του προφορικού και ποιητικού λόγου, όμως κανένα από αυτά δεν γράφτηκε χωρίς να έχει κάτι σημαντικό να πει. Κάποια έχουν ήδη παίξει τον κοινωνικό τους ρόλο. Αρκετά από αυτά έχουν παρουσιαστεί σε πλήθος εκδηλώσεων, τρία ποιήματα έχουν μετατραπεί σε βιντεοποιήματα, έξι έχουν μελοποιηθεί, εννέα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην πειραματική μουσικο-ποιητικο-θεατρική παράσταση του Αλέξη Δάρα "Αστάθμητος Παράγοντας". Το βιβλίο κοσμούν 15 σχέδια του ζωγράφου Ηλία Καρρά, εμπνευσμένα από τα ποιήματα της συλλογής.
Όπως γράφει ο Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών για τη "Νέα Πράξη Θαυμάτων", σε κείμενό του που θα δει προσεχώς το φως της δημοσιότητας, "46 ποιήματα που μπορούν να αγγίξουν βαθιά τον καθένα μας, αλλά πολύ περισσότερο την ιστορική συγκυρία που εμφανίζονται, κυριολεκτικά βαράνε στο ψαχνό! Γιατί μιλούν ακριβώς για όλα όσα ζούμε σήμερα. Ποίηση επικαιρική-διανθρώπινη-και λυτρωτική."
Η Νέα Πράξη Θαυμάτων είναι αφιερωμένη στην κυτταρική μας νοημοσύνη, μιλάει για το χάος που μας συντροφεύει και μας καλεί να κολυμπήσουμε στο ποτάμι που μας διασχίζει. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί.  
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο διαδικτυακά στο:                                https://24grammata.com/product/33445/  
καθώς και τηλεφωνικά στο 210 6127074 / Αντικαταβολή   
(ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής σε όλη την χώρα) Και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: