ΤΑ
ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΠΝΙΟΥΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με συμβούλευσαν κάποιοι φίλοι να μην βγάλω το βιβλίο μες στη μπόρα της καραντίνας και της απομόνωσης. Να περιμένω την ομαλοποίηση της κατάστασης, να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, να μπορώ να κάνω παρουσιάσεις, εκδηλώσεις κλπ. Πράγματι, όλες οι εκδηλώσεις που είχα προγραμματίσει αναβλήθηκαν επ' αόριστον. Όμως είχα την ακλόνητη σιγουριά ότι πρέπει να εμφανιστεί τώρα, στην ώρα του.
Κάποιοι πιστεύουν ότι ζούμε ένα πείραμα. Και ίσως θεωρούν τον εαυτό τους πολύ ευφάνταστο και προχωρημένο που έχουν μια τέτοια άποψη. Όχι, φίλοι μου, δεν συμφωνώ ότι πρόκειται για ένα ακόμη πείραμα. Δεν είμαστε στα προκαταρκτικά. Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε πόση ακριβώς θα είναι η διάρκεια αυτής της τελικής ευθείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να διαρκέσει ούτε πολύ λίγο ούτε πάρα πολύ. Πιο απλά, δεν θα φτάσουμε στο τέρμα χωρίς σημαντικές απώλειες, όμως θα αντέξουμε.
Ο λόγος που εξέδωσα το βιβλίο μου τώρα, είναι επειδή πιστεύω και νιώθω βαθιά ότι αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στην ιστορική συγκυρία που ζούμε, δεν είναι άλλο από μια Νέα Πράξη Θαυμάτων. Και αυτό που μπορώ, φίλοι μου, να δώσω τώρα σε εσάς είναι το βιβλίο μου που έχει τον τίτλο αυτό. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι αυτό που ζούμε είναι πείραμα, εμείς ας κάνουμε το δικό μας πείραμα εντός του.
Τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν τα προηγούμενα 13 χρόνια και είναι γραμμένα για όλα όσα ζούμε σήμερα. Δεν βιάστηκα καθόλου να το εκδώσω, γιατί έπρεπε να κλείσει ο κύκλος του, να είναι πλήρες. Και τελικά η συγκυρία αποδείχτηκε τόσο "μαγικά αντίξοη" που το βιβλίο κυκλοφόρησε ακριβώς την πιο κρίσιμη στιγμή. Από άλλη άποψη, κυκλοφόρησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν παγώσουν τα πάντα. Διαβάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα το ξαναδιαβάσετε. Κι αν οι εξελίξεις τρέξουν τόσο γρήγορα που δεν προλάβετε να το διαβάσετε, κρατείστε τούτο. Νέα Πράξη Θαυμάτων και ο νοών νοείτο. Ο μη νοών ας αφεθεί να το νιώσει. Το ίδιο είναι. Καλή δύναμη!
(Η εικόνα, όπως και το εξώφυλλο του βιβλίου, είναι έργα του εικαστικού Σωτήρη Γούναρη.) 

Αλέξης Δάρας-"Νέα Πράξη Θαυμάτων":
Διάθεση ON LINE: https://24grammata.com/product/33445/
καθώς και τηλεφωνικά στο 210 6127074 / Αντικαταβολή
(Δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την χώρα).
Και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: